srijeda, 15. studenoga 2017.

Sportski rezultati 14.11.2017

Dragi čitatelji,

Ovo su rezultati baraža u fudbalu:

Grčka 0:0 Hrvatska (1:4)
Švicarska 0:0 Sjeverna Irska (1:0)
Italija 0:0 Švedska (0:1)
Republika Irska 1:5 Danska (0:0)

Ranije sam postavio blog u kojem sam napisao ko su favoriti za mene.Hrvatsku i Švicarsku sam dobro prognozirao ali bilo je iznenađenja Švedska u Danska.Švedska je minimalnim rezultatom iz prve utakmice 1:0 uspjeli proći dalje tako što su remizirali u Italiji.Italija je tako po prvi put nakon 60 godina bez Mundijala.Đanluiđi Bufon se oprostio od reprezentacije zbog toga što se nisu plasirali dalje.On je izjavio kako je svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018 njegovo zadnje.Nažalost nećemo gledati legendu na djelu.

Danska nije iskoristila prednost domaćeg terena u prvoj utakmici ali zato jest iskoristila sve pogreške Republike Irske u drugoj utakmici.Irska je prvo povela ali onda Danska ko da su uzeli kokaina i zabili su 5 golova i tako došli do ekspresnog preokreta.

Ovo je bio kratak rezime baraža pošto je samo jedna utakmica igrana 14.11.

Čestitke Hrvatskoj,Švedskoj,Švicarskoj i Danskoj na plasmanu.Italiji,Grčkoj i obe Irske države više sreće drugi put.

Košarka:
Euroliga 7 kolo:
Maccabi Tel Aviv 72:92 Anadola Efes
Panataikos 93:65 Khimki
Baskonia 105:75 Real Madrid
Unicaja 83:85 Žalgiris

Anadola je ostvarila drugu uzastopnu pobjedu protiv Maccabi Tel Aviva.Ovo je druga pobjeda zaredom i to druga pobjeda u gostima za tim iz Turske.Raznijeli su Maccabi.Rezultat je bio 72:92.Najefiksnije igrač je Mccollum sa 31 poenom,a vrijedi istaći i dabl-dabl Štimca 15 poena i 13 skokova.

Druga utakmica sa ubjedljivom razlikom je bila Panataikos 93:65 Khimki.Sasvim zaslužena pobjeda Panataikosa koji su od početka utakmice dominirali i pobijedili Khimki koji je u gornjem dijelu tabele.Najefikasniji igrač je bio Demmon iz Panataikosa koji je dao 24 koša.

Iznenađenje večeri rekao bih Baskonia 105:75 Real Madrid.Reala ne ide u zadnje vrijeme ovo im je 3 uzastopni poraz,a za Baskoniju druga  pobjeda i to ogromna pobjeda.Za Real je Dončić bio najbolji 18 poena,a Beaubois za Baskoniju 15 poena.

Jedina utakmica koja je bila u egalu je Unicaja 83:85 i to poslije produžetaka pošto je u regularnom dijelu bilo 72:72.Žalgiris je bio bolji cijelo vrijeme i imali su 11 poena prednosti 2 minute prije kraja ali je Unicaja uspjela stići to i odvesti utakmicu u produžetak.Žalgiris je pobjedio na kraju zahvaljujući Pangosu koji je postigao 21 poen i bio pravi lider.

https://youtu.be/RZ_QgFBR9DI Najbolja akcija
https://youtu.be/dJB9pw-bEsk Najbolje zakucavanje
https://youtu.be/dIW9LX9rZ3w Najbolja asistencija


https://youtu.be/DqNdKE6RwQY
https://youtu.be/VSFrkNPnmqk
https://youtu.be/09LrLc00K-Q
https://youtu.be/BNXJIgDHFCE

Ovo su highlightsi utakmica od sinoć.
To je sve od mene zasad što se tiče Eurolige.
Lijep pozdrav,



Nema komentara:

Objavi komentar